Vacature: Junior AV Media Specialist

 

Op zoek naar een leuke en leerzame baan bij een communicatiebureau?

Wij bieden jou een leuke en uitdagende fulltime baan aan in een dynamische werkomgeving.
Ben je leergierig, ambitieus en wil je bij een groot communicatie-advies bedrijf aan de slag?
Lees dan vooral verder.

De functie

De kerntaken van de Junior AV Media Specialist bij mediabureau Carat zijn inkoop van commerciële zendtijd én optimalisatie en evaluatie van specifieke doelstellingen voor televisie, online video en radio campagnes voor een zeer gevarieerd portfolio van nationale en internationale adverteerders.

Na een vaste inwerkperiode ga je onder goede begeleiding zelfstandig een pakket aan werkzaamheden verrichten.

In opdracht van adverteerders bestaan de basiswerkzaamheden uit het inkopen van advertentieruimte bij televisiezenders, radiozenders en online exploitanten, het monitoren van campagnedoelstellingen, het optimaliseren van de resultaten, het verzorgen van campagne-updates en uitzendschema’s, het verzorgen van rapportages, aanleveren van materiaalspecificaties en uitzendinstructies én het evalueren van de eindresultaten.

Wat ga je doen?

 • De mediaplanning en -inkoop van televisie, online video en radio campagnes uitvoeren;
 • Nauw samenwerken met directe collega’s van verschillende disciplines; AV Media, Communications Planning (Account & Strategie), Trading (Inkoop), Programmatic (Video), iProspect (Video) en The Story Lab (Branded Content);
 • Marketeers adviseren over commerciële inzet van televisie, online video en radio;
 • De mediaplanning afstemmen met media-exploitanten;
 • Rapporteren over en realiseren van vastgestelde KPI’s;
 • Bijwonen van vak gerelateerde bijeenkomsten zoals presentaties, workshops en seminars


Wat verwachten wij van jou?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar leergierige en zelf startende kandidaten die graag aan de slag willen bij mediabureau Carat, onderdeel van Dentsu Aegis Network.
Enkele jaren relevante werkervaring is een pré, geen must. Het ideale profiel uit zich in een ondernemend en servicegericht persoon met affiniteit voor digitale media.
Er is geen specifieke vereiste betreft studierichting. Het is wel belangrijk dat jij het leuk vindt om met cijfers te werken en dat je moeiteloos jouw werk dagelijks achter de computer verricht.

We vinden de volgende persoonskenmerken belangrijk voor deze functie:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Accuraat, analytisch, en cijfermatig goed onderlegd;
 • Communiceert makkelijk;
 • Service- en klantgericht;
 • Je toont je flexibel en bent stressbestendig;
 • Vaardig met Excel en PowerPoint;
 • Naast het Nederlands is uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift een must.

Wat biedt Carat?

Ons vakgebied heeft veel aspecten. In ons pand (350 m/v) kom je dan ook cijfergeeks, creatieven, onderzoekers, strategen, plannenmakers en inkopers tegen. We bieden een inspirerende omgeving en een professioneel, ondernemend team. Naast geweldig werk hebben we vrijdagmiddag borrels, leuke bedrijfsfeesten, dagelijks een goed verzorgde lunch en bieden we een bijdrage in verschillende activiteiten (bijv. bootcamplessen en stoelmassage).  

Wie zijn wij?

Carat is een internationaal onafhankelijk mediabureau, onderdeel van Dentsu Aegis Network en gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Wij bieden onze nationale en internationale adverteerders media oplossingen om hun doelgroep te bereiken via geïntegreerde campagnes in online en offline media.

Over Dentsu Aegis Network?

Dentsu Aegis Network (DAN) is een communicatienetwerk met vestigingen in ruim 80 landen. In Nederland maken de volgende media- en communicatiebureaus onderdeel uit van DAN: de full-service mediabureaus Carat en Vizeum, de digitale bureaus iProspect, Isobar, trading desk Amnet, data agency Merkle, branded content agency The Story Lab en out-of-home specialist Posterscope. Alle onderdelen van DAN zijn gevestigd in één pand en werken intensief samen aan de beste geïntegreerde merk-, media- en digitale communicatieoplossingen voor lokale en internationale klanten.

Ben jij onze nieuwe Junior AV Media Specialist?
Stuur dan je CV met motivatiebrief naar talent@dentsuaegis.com
In overleg is de functie ook voor deeltijd (24 / 32 uur per week).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

CARAT.
Redefining Media.