HIGHLIGHTS TELEVISIESEIZOEN 2016/2017

13-9-2016

Afgelopen zomer sneuvelden er niet alleen sportrecords op de Olympische Spelen, ook de kijkcijferrecords bij de STER gingen eraan. Nu de Spelen voorbij zijn, is het weer tijd voor een lading aan nieuwe en terugkerende programma’s die het succes van de Olympische Spelen moet proberen te evenaren.

Highlights TV trends
https://carat-cdn.azureedge.net/media/6414/tvkijken_square.jpg

Terugkerende programma’s bij de NPO zijn Ik Vertrek, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Flikken Maasstricht, Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw Internationaal, Kassa, De Wereld Draait Door, Het Familiediner op NPO 1. Programma’s als College Tour en Andere Tijden vind je natuurlijk weer op NPO 2. NPO 3 gaat door met The Undateables, Baby Te Huur, Toren C, Proefkonijnen en Spuiten En Slikken.

Wat betreft de nieuwe programmering van de NPO valt op dat er veel geïnvesteerd is in Nederlands drama. Daarnaast besteedt met name NPO1 aandacht aan persoonlijk gedreven journalistiek. De zender brengt onder andere De Verenigde Staten van Eva. Hierin keert Eva Jinek terug naar De Verenigde Staten, het land waar ze geboren is, om het vervolgens weer opnieuw te ontdekken. In Van A Naar B zien we Katja Schuurman en Daan Nieber als taxichauffeurs in zes etappes van Sint-Petersburg naar Nederland rijden. Van alle passagiers die ze meenemen verdienen ze €0,25 voor benzine en levensonderhoud. De winnaar van elke etappe krijgt een aanwijzing die leidt naar de exacte finalelocatie in Nederland. Klem is de nieuwe psychologische thrillerserie bij NPO 1 met in de hoofdrollen onder andere Barry Atsma en Georgina Verbaan en Jacob Derwig. Ook Freek Vonk is dit jaar te zien met een nieuw programma. Vanaf het najaar kijk je naar De Super Freek Show, een familiequiz over dier en natuur.

Enkele nieuwe programma’s op NPO 2 zijn Icarus, Droomland Amerika, Het Geheim Van De Meester en De Universiteitsstrijd. Vlucht HS13, een thrillerserie, moet het nieuwe succes worden op NPO 3. Daarnaast starten ze onder andere met Lieve S-Sanne, Ruben En De Idioten, Hunted, Break Out en Rundfunk.
Voor meer informatie ga naar: www.aanbod.ster.nl

Ook RTL kondigde met trots hun nieuwe programmering voor de komende maanden aan.

Uiteraard brengt RTL weer bekende programmering terug zoals RTL Boulevard, Goeden Tijden Slechte Tijden, The Voice of Holland, Chantal Blijft Slapen, Van Der Vorst Ziet Sterren, Dance Dance Dance, Ik hou van Holland, Miljoenenjacht, Expeditie Robinson, De Slechtste Chauffeur van Nederland en Galileo.

Maar RTL komt ook dit jaar weer met nieuwe programmering waar ze zich vooral op lokaal product willen focussen. Zo starten ze dit najaar met De Reis Van Je Leven op RTL4. In dit programma staat het leven centraal. Johnny de Mol maakt de droomreis met mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Zij zullen dan ook samen met vrienden en familie naar een betekenisvolle bestemming reizen. Ook brengt RTL4 The Story of My Life. In dit nieuwe programma zal de klok twee keer 30 jaar vooruitgezet worden. Door middel van make up zullen de gasten tot 60-jarigen en tot 90-jarigen getransformeerd worden. Linda de Mol zal haar gasten een spiegel voorhouden en belangrijke levensvragen stellen. The Amsterdam Project is ook een nieuw format van de exploitant. Een half jaar lang volgt Beau van Erven Dorens vijf daklozen in de strijd om van de straat te komen. Met toegang tot alle hulp en €10.000 worden de daklozen gevolgd naar hun nieuwe bestaan.

Het thema voor het aankomend televisiejaar van SBS is “Samen” en dit thema hebben ze verwerkt binnen hun vier zenders. Bij SBS6 is dit thema Samen Kijken en bij Net5 Samen Beleven. Veronica staat in het teken van Samen Spelen en tot slot gaan we bij SBS 9 Samen Ontdekken.

Programma’s die we terug zien bij SBS zijn uiteraard Dokter Tinus, Bonje Met de Buren, Zullen We Een Spelletje Doen, Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, Hart van Nederland, Shownieuws, Utopia, House Rules, Grey’s Anatomy, Person of Interest, Criminal Minds en The Big Bang Theory.
SBS behoudt ook de Champions League maar verhuist de uitzendingen van SBS6 naar Veronica.

Ook gaan we natuurlijk een hoop nieuwe dingen zien bij SBS. SBS6 trapt het nieuwe televisieseizoen af met het nieuwe programma The Next Girl/Boy Band, waarin Nederland op zoek gaat naar een nieuwe boy- én girlband. Het programma wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam en Tim Douwsma. In de vooravond van SBS6 zien we het Rad van Fortuin terug op televisie. Deze show wordt gepresenteerd door André Hazes Jr. Het programma Wedden Dat Ik Het Kan gaan ze dit seizoen een nieuw leven inblazen met het duo Sylvie Meis en Jeroen van der Boom als presentatoren. Daarnaast is Irene Moors dit najaar samen met meesterkok Rudolph van Veen te zien in Over Smaak Valt Te Twisten. Nick & Simon en Kees Tol brengen het nieuwe programma Talenten Zonder Centen. Verder nieuw bij SBS6 zijn onder andere Ninja Warrior en Oh Oh Besitas.

Bij Net5 zien we het programma Kitchen Impossible. Het programma wordt gepresenteerd door Arie Boomsma. Samen met topkok Robert Kranenborg worden mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking klaar gestoomd voor een baan in de horeca. Ook zijn er dit seizoen weer Nederlandse series te zien bij Net5. Komend seizoen kijk je naar Bitterzoet en de komische doktersserie De Mannen Van Dokter Anne. Rik van de Westelaken is een nieuw gezicht bij Net5. In 2017 mag hij onder andere een nieuwe editie van Peking Express presenteren. Het komende jaar kan je bij Veronica terecht voor sitcoms, de beste speelfilms èn voor voetbal (o.a. Champions League). SBS9 gaat door met kwaliteitsfilms op de dinsdagavond en op de woensdagen dat Veronica Champions League brengt kan de kijker bij SBS9 terecht voor Criminal Minds.
Voor meer informatie ga naar: www.adverterenbijsbs.nl

 

Highlights TV trends
^Terug naar boven