Mentos Roadtrippers

2014

Onze klant Mentos heeft in samenwerking met StukTV, een van de grootste Youtube influencers, een interactief reality format gecreëerd om een langdurige relatie aan te gaan de jonge en moeilijk te bereiken Mentos doelgroep. Hiermee werd tegelijkertijd meer invulling  gegeven aan de kernwaarden van Mentos: fun, fresh & surprising.

NL
E Verdubbeling merkbekendheid Mentos Breeze

BRIEFing

Mentos zocht voor kauwgum merk Mentos Breeze een manier om de verbinding aan te gaan met hun jonge doelgroep (13-18), hen actief te betrekken en met frisse content te bereiken. Er is gekozen voor een samenwerking StukTV; een van de grootste YouTube influencers kanalen met ruim 500.000 abonnees. De tagline van Mentos -Stay Fresh- moest in de gehele campagne naar voren komen.

inzichten

De CARAT tracking database gaf ons inzicht dat boodschappen met hoge relevantie en likeability voor tieners in de voor hun relevante kanalen leiden tot snelle groei van kennis en engagement. Mentos heeft met deze kennis de regie losgelaten en de influencers de vrijheid gegeven om content te maken en deze te publiceren op door hen gekozen kanalen.

oplossing

StukTV creëerde voor Mentos een reality format: Roadtrippers #stayfresh. In Roadtrippers strijden team StukTV (3 Youtubers) en Team Veronica (3 bekende TV/Veronica sterren) om zo ver mogelijk te liften in 20 dagen tijd. Met slechts een noodbudget (EU500,-) een camera en een voorraadje Mentos Breeze.

De kijkers werden tijdens de opnames massaal om hulp en content gevraagd. Al deze foto’s, video’s en teksten werden door de influencers gepost onder de #stayfresh op al hun eigen social media kanalen. Ook werden kijkers uitgedaagd om te participeren in een competitie: ‘Spot the Pack’. Door middel van interactieve overlays werden pakjes Mentos verstopt in de online content. Een fikse stijging in aankoopintentie, merkbekendheid en imago, een zeer hoog earned bereik en een doelgroep die zelf vraagt om een herhaling van Mentos Roadtrippers bewijzen het succes van deze Mentos campagne.

 

 

E Verdubbeling merkbekendheid Mentos Breeze
v 10x een 10 minuten aflevering
Aankoop intentie steeg met 17% procentpunten
& Doelgroep die zelf vraagt om een herhaling van Mentos Roadtrippers
^Terug naar boven